هوش وجدانی معیاری برای عملکرد ما
سن وجدانی ما چقدر است ؟
الآن چند سالته؟
بنوعی هرکدام ازما خود را باهوش می دانیم و گاهی برخی  خود را در حال حاضر  باهوش تر ازسایر افراد  پیرامون خود  میدانند  دلیل آن روشن است   همه دوست دارند نشان دهند از این نعمت خدا دادی برخوردارند و تنها اشکال کار این است که اغلب به  دامنه ی مفهوم کاربردی آن  و چگونگی درک و ارتقاء  ضریب هوشی نپرداخته ایم  واقعیت پاسخگویی به این سؤالات  نیازمند مطالعه ی شیوه مواجه شدن با موقعیت های متفاوت است  که در جای خود  محتاج به روشن شدن  زمینه های  در اختیار آن است ، زیرا هر شخص عادی  طبق نظریه «گاردنر»  از هوش ریاضی ، هوش اجتماعی ، هوش فضایی و هوش زبانی وهوش . در ابعاد مختلف  با توجه به ظرفیت ذهنی خود برخوردار است .
خلاصه ی این نوشتار برگرفته از موضوع ( هوش هیجانی ، عاطفی و احساسی) است که می توان آنرا با عنوان  کلی "هوش وجدانی "جمع بندی کرد و در نگاه  فرهنگی خود توسعه داد.این عنوان گواه درونی وبرونی بر (مکانیکی بودن ارجاع)  رابطه ورفتار انسانی است که همه سکنات و حرکات ما به آن برمی گردد.
 توضیح اینکه : ما از لحاظ ذهنی و ذهنی شناختی  هوش طبیعی برسمیت شناخته شده ی داریم که این فرایند در بعضی از ماها بالاتر از حد طبیعی است ، اما تعداد بسیاری از ما دارای هوش هیجانی( وجدانی) بالائی هستیم که در مراتب زمانی متفاوت(تناسب مرحله ی و تاخیر تاسفی) عمل می کنند گرچه این موضوع ، بحث جدیدی نیست  اما توسط «مایر ، سلوفی و گلمن» طی 24 سال گذشته برای  پرسیدن  و پاسخ دادن به سوالات پیرامونی با این پرسش محوری ، اکنون سن شما چقدر است ؟ ابعاد تازه تری یافته است.
  سن شما 20-30--40 سال کمتر یا بیشتر است اهمیتی ندارد ، زیرا سوال کامل نیست: چند سال دارید؟ از بدو تولد تا حالا سن ذهنی شما چقدر است؟ در چند سالگی از سن وجدانی قرار دارید؟ ممکن است سن 40 ساله  فردی را درنظر بگیریم ، اما سن  وجدانی او  20 سال یا کمترباشد؟! ، ممکن است  کسی 17 ساله  باشد اما  در قالب سن عاطفی 70 ساله   ظاهر شود.
افراد با سن و سال تجربی و سن ذهنی و مدارک و گواهینامه های متعدد دوره های پشت سر گزارده  وارد حرفه ها می شوند ، اما از نظر حرفه ای رشد نمی کنند  و از نظر اجتماعی و خانوادگی موفق نمی شوند مگر اینکه از هوش  وجدانی (هیجانی وعاطفی) بهره مند شوند.
 هوش وجدانی با تاکید بر این پایه که مبتنی برآموزه های دینی است ؛" هرچه را برای خود می پسندی برای دیگران هم بپسند "شش مورد دیگر را هم  تحت پوشش قرار می دهد:
   هوش وجدانی بر شش  نکته با مراقبت  مستمر از آن ها تأکید دارد.
 1.  هوش وجدانی به شما می گوید: خودآگاه باشید ، احساسات خود را در مقابل چشمان باز خود قرار دهید ، به خود بگویید که  احساس ناراحتی یک دوست از ما به چه علت است ؟یا  چرا به دوستم واکنش  منفی نشان دادم؟ به دنبال دلیل باشید و ببینید که آیا این  دلیلی شایسته برای ابراز احساسات منفی است یا اینکه رفتاری عینی و عاقلانه تر نیز وجود دارد ، هر وقت احساس پریشانی کردید ، یک ارزیابی از خود انجام دهید زیرا دانستن دلیل دقیق آن باعث می شود که شما از تکرار یک اشتباه  و علت انجام کارهای  گذشته و پیش رو آگاه سازد.
 2.   هوش وجدانی به شما می گوید: سیستم های عاطفی و کنترل آنها باعث می شود که کلید اعصاب شما به دست دیگران نیفتد ،خود شما آن را کنترل  کنید. شاید شما یک احساس را پنهان کنید زیرا زمان و مکان و فرد مناسبی را برای اظهارآن نمی بینید و در غیر این صورت ممکن است نشان دهید یک احساس در درون شما واقعی نیست زیرا شرایط و مکان  مناسب خواستار بروز آن است ، بنابراین ازآشکار نمودن احساس درست در زمان و مکان مناسب آگاه باشید. اگر  شرایط موفقیت  یا  مشوقی  برای یک دوست  فراهم شد ، باید با حس  خرسندی خود را در شادی او  نشان دهید ، حتی اگرچه هیچ پاداشی دریافت نکرده اید ، برای مثال ، باید بین آنچه که در یک شرایط احساس می کنید و آنچه را در یک وضعیت  خاص دیگر احساس می کنید ، جدا کنید ، ودیگر اینکه وقتی از محل کار خود بر میگردید  و وارد خانه  می شوید با احساس وجد و خاطر خوش، تا  بتوانید خانواده را به احساس  شاد بودن سزاوارانه نزدیک نمائید.
   3.  هوش وجدانی به شما می گوید: با دیگران همدلی کنید و خود را در جای آنها قرار دهید و در صورت امکان به آنها  پاسخی با یک احساس دلپذیر بدهید همانطور که خودتان  انتظار داریدو از دیگران توقع دارید ، این کلمات را همیشه بر روی زبان خود قرار دهید ودر عمل به آن متعهد باشید: به نظر شما احترام می گذارم ، احساسات شما را می فهمم ، احساس شما را درک می کنم ، احساس شما را  قبول می کنم ، انگیزه های خوب شما را در این مورد می دانم ، این مشارکت احساساتی  قلبها را تسخیر می کند.  
    4. هوش وجدانی به شما می گوید: از مهارت های ارتباطی استفاده کنید ؛ سریعترین راه برای برقراری ارتباط لبخند بموقع و واقعی زدن و زیباترین روش گفتگو  خوب ودقیق گوش دادن است و بهترین راه تأثیر این است که خود  و طرف های مقابل تان را بشناسید و تعامل با مخاطبان را حفظ کنید و با ارائه  راه حل های  مناسب  و برخورد خوب و نوازش احساساتشان رگ مطلوب سرریز هیجا نات شان راشناخته وبا اهتمام بخشی خود، توجه و مشارکت آن را افزایش دهید. بدیهی است اثر گذارترین افرادنسبت به افراد دیگر، نزدیکترین ،عمیق ترین و صادق ترین وتوانمندترین آنها در مراجعه به  وجدان خود و تحریک هوش وجدانی دیگران هستند
    5. هوش وجدانی به شما می گوید: ظهور احساسات نو به نو و دلایل آنها را مترصد باشید، احساسات خود را سامان دهید و آنها را جهت مطلوب هوشمندانه وهدفمند بدهید ، به خود انگیزه  بخشیده و  جای لذت ها ی حقیقی و مدت را با لذت های مصنوعی گذرا عوض نکنید
6. سطح وسبک آرزوها و انتظارات دیگران را درک کنید و با آنها همدرد و همگرا باشید ، تأثیرگذار باشید ونشان بدهید که تاثیر مثبت پذیرهستید.
 بخاطر بسپاریم که بسیاری از اوقات ، نارسائی هوش وجدانی ناشی از ضعف حافظه است!

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Angela Rob طنین گشت دستگاه چاپ سيلک لامرد خبر مدیریت ارتباط با مشتریان مشتری مداری اطلاعات فنی خودرو TEKLA STRUCTURES داوود موزیک