ترافیک معضل دردسر ساز کنگان ؟
با نگاهی اجمالی به وضعیت ترافیکی شهر می توان به این موضوع بعنوان یکی از پیچیده ترین مشکلات مدیریت شهری که در حال حاضر علیرغم همه ی تلاش های دست اندر کاران بخصوص در ساعاتی از نیمه ی روز و بوقت غروب آفتاب بخصوص در مسیر های مرکزی شهر همچنان با گره های کور در انتظار برنامه ریزی هاو طرحهای قوی تر در زمینه کنترل و ساماندهی وضعیت ترافیک بسر می برد. آشکار است مسائل و مشکلات زیادی دست به دست هم داده اندتا هم در ایجاد و هم در تداوم مشکلات ترافیکی و حمل و نقل این شهر تاثیر داشته باشند.که همین معضل به ضررورت اقدام فوری به یک برنامه ریزی منسجم و جامع ترافیکی را یادآور می نماید.
از این منظرعوامل مؤثر بر وضعیت ترافیکی شهر که قابل بررسی هستند را می توان در قالب موارد زیر ذکر کرد:
1- پیکره بندی شبکه ارتباطی بافت شهر: شکل گیری بافت یک شهر و نحوه ی استقرار صنوف و واحدهای متنوع خدماتی به طور مستقیم با شبکه ی معابر آن ارتباط دارد. به طوری که به هر قسمت از این بخش بافت فرسوده و محدود از نظر گنجایش پذیرش بار ترافیکی و پارکینگ و نقش پذیری خیابانها در داخل شهر بشکلی مستقیم با هرگونه ی طراحی تسهیل عبور ومرور و روان سازی آن ارتباطی تنگاتنگ یافته است.
2-نحوه یکاربری نامتوازن مجامع صنفی و خدماتی:
واقع شدن بیشتر کاربریهای تجاری ، آموزشی ، ، اداری، فرهنگی در محدوده مرکز ی شهر باعث شده که مرکز شهر مقصد بسیاری از ترددها باشد، برای مثال اکثر مراکز مثل مطب دکترها، آزمایشگاه ها در محدوده ی مرکز ی شهر واقع گردیده است.
3- عدم تناسب توازن خیابانها ی محوری و توزیع کننده بار ترافیکی تا ارتباط متناسب با کمربندی و خروجی و ورودی های شهر:
هنوز روند سابق حمل و نقل بین شهری بگونه مرکز شهر را تحت تاثیر تردد مواصلاتی برون شهری خود قرار داده است که این رویه خود باعث تداخل ترافیک عبوری و ترافیک بین شهری در سطح شهر گردیده است.
4- رشد شتابان و نامتوازن شهرنشینی و افزایش جمعیت: از دیگر ویژگی های کنگان بوده که به طور مستقیم بر تشدید مشکلات ترافیکی این شهر در چند سال اخیر تاثیر داشته است ، روند سریع افزایش جمعیت مهاجر در این شهر با نحوه ی توسعه زیر ساخت های مرتبط تعادلی برقرار ننموده است .
5- عدم اهتمام واضح به جایگاه مهندسی ترافیک شهر ی : این رشته ی فنی گویا جایگاه شایسته خودرا در میان برنامه ریزی شهری نیافته است ، اگر به طرح های بلند ومیان مدت و مقررات تبیین شده در مهندسی ترافیک توجه کافی می شد، معایب معابر موجود و هم چنین گذرها ی کوچک وبزرگ انعکاسی منفی نمیداشت.
6- برنامه ریزی شهری ناموزون و چیدمان غلط مراکز خدماتی و صنفی
7 - عدم اصلاح قطعی نقاط حادثه خیز شهر و دست اندازهای غالباً غیر استاندارد
8- عدم مکان یابی پارکینگ مطلوب داخل شهر ، متناسب با افزایش وسائل نقلیه و جمعیت شهری.
9- نقش ضعیف کار فرهنگی در ایجاد تراکم و افزایش ترافیک شهر ی : تقویت عناصر فرهنگی مرتبط در طولانی مدت به ارتقاء تمهیدات و زمینه سازی های فراوان نیاز دارد و پلیس به تنهایی از عهده کنترل و اصلاح فرهنگ عبور و مرور بر نمی آید.
نتیجه گیری و پیشنهاد :
بر اساس جمع بندی برخی کارشناسان امر، می توان نتیجه گیری کرد که کلیه ی مسایل اجتماعی، فرهنگی ، زیست محیطی و اجرایی متولیان امر و شهروندان، ساختار شبکه ارتباطی و خصوصیات کالبدی و جمعیتی شهر و ناکار آمدی برنامه ریزی ها و طرح های ارائه شده در زمینه حل مسائل و معضلات ترافیکی شهر به عنوان عوامل دخیل در ایجاد معضل ترافیک در شهر کنگان نقش بسزایی را ایفا می کنند.
پیشنهاد می گردد که اهتمام به موارد زیر در کاهش تراکم ترافیک در شهر مان می تواند موثر باشد :
1- توسعه ی فرهنگ سازی ترافیک در شهر و شهرنشین فرهنگی و آموزش رانندگان وعابرین پیاده توسط فرهنگ ترافیک باهماهنگی معاونت اجتماعی ناجا ازطریق رسانه ها و مدارس و آموزشگاهها وحضور کارشناسان امر
2-فراهم کردن زیرساخت های بهتر حمل ونقل درون شهری.
3- تداوم طرح کنترل سرعت وسبقت غیرمجاز ورعایت مقررات وبرخورد با موتورسیکلت سواران متخلف.
4- بهبود ظرفیت خیابان های اصلی و کمربندی . بصورت مداوم با استفاده از روش های کاربردی
5- به پای کار آمدن سایر سازمان های ذیربط از جمله شهرداری درخصوص تهیه علائم ترافیکی مورد نیاز.
6- احداث و جانما ئی مناسب پارکینگ در شهر
7-مکانیابی مناسب و لحاظ مراکز جاذب در تمهید جمعیت درون و پر تراکم مر کز شهر به مکان های جدید تر.
8- اختصاص اتوبوس های شهری و یا ایجادشرایطی برای بکار گیری " ون " در خیابان های پرتردد با توجه به عرض کم خیابان ها.
9- برش زدن پیاده رو میانی دوسمت بلوارامام خمینی (ره) وافزودن حداقل دومتر به عرض آن از ورودی جنوب شهر تا انتهای خروجی آن بعنوان یک گزینه قابل بررسی در طرح های بعدی قابل توجه می باشد!
برگرفته از برخی نظرات کارشناسی متخصصان امورترافیک وحمل ونقل ومدیریت شهری
درباره این سایت